fbpx

Ligesom vort hjem har computeren brug for noget oprydning en gang i mellem. Der er brug for at slette gamle eller efterladte fil stumper eller også trænger maskinen til at omrokere lidt så den bedre kan finde noget den skal bruge.Der findes myader af værktøjer til alt mellem gratis og en million. Jeg har udvalgt et lille udvalg af programmer der kan hjælpe dig og det gode ved dem er at de er gratis. (Nogle af dem har dog en udgave som man kan erhverve sig for en beløb)

Hvis vi starter for en ende af vil jeg starte med programmet CCleaner. Det er et effektivt oprydningsprogram der kan slette gamle efterladte filstumper, rydde op i dine web-browseres gamle cached filer, osv. Og så kan det installeres til at tale dansk.

Programmet finder du her -> https://www.filehippo.com/download_ccleaner

Så er der oprydningen af de programmer og filer der ligger på din computer. Her kan jeg anbefale programmet Defraggler fra samme producent som ovenstående CCleaner. Det er nemt at bruge og det kan og gør det man har brug for. Også dansk installation er mulig.

Programmet finder du her -> https://www.filehippo.com/download_defraggler

Og så er der en manuel ting som også er godt at gøre en gang i mellem og det er en oprydning i Windows Temp mappe. 

Den ligger i følgende sti -> C:/Windows/Temp

Slet alt i mappen, filer og mapper.(MEN IKKE selve Temp mappen!!) Der er altid et par filer man ikke kan slette og det gør ikke noget. Det er temp filer som Windows har brugt på et tidspunkt og så efterladt. Der kan ligge temmelig meget. Jeg har ofte slettet flere Gigabyte filer her og det er rart hvis man står i en situation hvor man mangler noget plads på harddisken.
 
Det vil være en god ide hvis du FØRST sletter indholdet i Temp og derefter kører CCleaner og Defraggler kørselen.
 

 

Share This