fbpx

Hvis vi bruger en computer og er jævnligt på Internettet støder vi på Java. Jeg tænker ikke på det der hedder JavaScript, men Java. Læs gennemgangen af hvordan du opdaterer og håndterer Java til din computer.

Nu er det lidt for meget at komme mere ind på hvad Java er og kan så jeg henviser til Wikipedia via dette link.

Opdateringer og det at sørge for at ens maskine er opdateret f.eks. i relation til brugen af netbanker kan være et helvede. For nogle gange kan det virkelig drille når man skal have Java’en op-to-date. Jeg vil prøve at simplificere det lidt i håbet om at man letter kan overskue hvordan man holder sin maskine ajour.

Først går jeg ud fra at du allerede har Java installeret på din computer. Dette kan du tjekke ved at åbne kontrolpanelet og kikke under Programmer:

Klik på denne og følgende dialog kommer:
Så vælger du Update øverst og hvis Notify Me er sat til Before downloading vil jeg anbefale dig til at sætte den til Before installing. Så henter systemet opdateringen, men venter til du siger ok til at installere den, ellers skal du først godkende hentningen og vente på at den bliver hentet og installeret. Hvis du trykker.nederst på knappen Update Now:
Du skal så lige acceptere, og hvis alt er som det skal være får du følgende besked:

Men hvis det ikke er tilfældet skal opdateringen installeres

Hvis opdateringen ikke er hentet skal denne lige hentes først:
Hvis du har programmer kørende som f.eks. Browser eller i nedenstående tilfælde føromtalte Java Control Panel er det bedst de lukkes.
Og så begynder installationen:
OG HUSK at fravælge installeringen af ASK, det er ufatteligt at et sikkerheds produkt installerer noget der gør ens computer usikkert. Så husk at fravælge dette.
En god ide er også at tjekke for om man har den rigtige version og om der ligger gamle java versioner på din maskine her -> https://java.com/en/download/uninstallapplet.jsp

 

Og så bliver der tjekket og hvis alt er som det skal være får du denne skærm:

Hvis der skulle være nogle gamle versioner, kan du tjekke det på denne side -> https://java.com/en/download/uninstallapplet.jsp

Og så vil det blive undersøgt om du har gamle versioner liggende som kan fjernes.

Så hermed en lille gennemgang af Java håndtering på din computer.

Share This